Wie is Edamus

Over Edamus

Edamus biedt educatief verantwoord amusement voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Edamus staat voor: ‘educatief amusement’.
Geef je leerlingen een onvergetelijke leerervaring met de voorstellingen van Edamus. In tegenstelling tot andere educatieve gezelschappen biedt Edamus net dat tikkeltje meer. In de stukken die Edamus brengt, zorgt Jasper voor de komische en magische noot en Luc begeleidt alles live op de piano. Luc componeert voor elke voorstelling een aangepast themalied dat tijdens de voorstelling aangeleerd wordt. Om de kinderen een complete ervaring te bezorgen voorzien we werkstukjes om rond dat bepaalde thema in de klas te gaan werken.

Onze acteurs en hun biografie :

Jasper D’Haese

Geboren : 23/03/1991 te Dendermonde

* Jasper werd al heel vroeg door de showbizz-microbe gebeten. Op zijn 13de (2013) bracht hij zijn eerste voorstelling voor het grote publiek. Clown Jaspie werd geboren.
* Zijn grote droom was beroepsartiest te worden. Na zijn opleiding als chef-kok was hij vastberaden en stortte hij zich in de showbizz als beroepsentertainer.
* In 2011 leerde Jasper de toneel-auteur Paul Coppens kennen. Die schreef 2 educatieve theaterstukken waarin Jaspie één van de 3 hoofdrollen mocht vertolken. Met deze voorstellingen toerden ze samen door het hele land. Daardoor kreeg Jasper zijn eerste Gastrol in de VTM soap Familie als DJ gedurende 3 afleveringen.
* Tijdens zijn prille carrière ontmoette hij ondermeer Anthony Vervaecke (Tony Frats) en Kenny Van Quickelberge ( Kenny Blitz ) waar hij nog steeds mee op de planken staat als duo in de voorstellingen: Music Maestro ( 2009) en alle Gekheid op een stokje (2012). Uit deze samenwerking ontstond meteen een (h)echte vriendschap.
* In 2013 nam Jasper deel aan het bekende Tv-programma Belgium’s got Talent. Met drie ja’s van de jury en een staande ovatie van het publiek bleef het echter bij 1 uitzending.
* In 2015 startte Jasper samen met collega Kenny het theaterbureau Amuzanto op waar Jasper meer achter de schermen werkt en zich bezig houdt met de boekingen. Want naast entertainen baat Jasper nu ook ‘ s avonds een frituur uit in Gent. Daarnaast speelde hij twee gastrollen in het VTM programma ‘De Buurtpolitie’ als ‘Garagist Franky'(2015), student ‘Remco De Ceulenair’ (2016) en als ‘Tom – Mediclown’ (2018)
* In april 2017 nam Jasper deel aan het TV- Programma ‘Komen Eten’, daar goochelde hij niet alleen gerechten op tafel maar probeerde hij ook de gasten te overtuigen met zijn goochelkunsten.
* In 2017 besliste Jasper dat het tijd was voor een nieuw avontuur. Door overdag educatieve voorstellingen te spelen op scholen heeft hij het perfecte evenwicht gevonden tussen entertainen en frietjes bakken. Samen met Luc als tegenspeler/muzikant/DJ/componist start hij Edamus op. Een gezelschap dat educatief theater een nieuw leven inblaast door de afwisseling van komische acts, magie en live muzie

Luc De Geyter

Geboren : 10/09/1965 te Aalst

*Luc De Geyter is geboren en getogen in Lede. Beroepsmatig is hij leerkracht mechanica – techniek. Binnen de school werkt hij ook actief mee om maatschappelijk belangrijke thema’s zoals veilig verkeer en milieu onder de aandacht te brengen.
*Naast zijn werk als leerkracht is Luc gepassioneerd bezig met muziek in al zijn facetten.
*Al meer dan 30 jaar verzorgt hij de muziek op feestjes, jubileums,.. en zorgt hij voor een sfeervolle belichting bij shows en optredens. Hij doet regelmatig de P.A. van orkestjes en Vlaamse artiesten en hij doet dit met oog voor detail en kwaliteit.
*Luc volgde notenleer en zangles en volgde lessen improvisatie.
*In het voorjaar van 2017 kon hij zijn jeugddroom waarmaken en een rol opnemen in een toneel.
*Luc voelt zich als een vis in het water als hij kan bootje varen en waterskiërs en wakeboarders kan begeleiden.
*Samen met Jasper zal hij vanuit zijn interesses en ervaring meewerken aan educatieve theaterstukken rond milieu, verkeer, pesten e.d..